CUKR jako příčina zhoršování atopického ekzému?
Za mě NE !!!
Do svých 6 let jsem netušila co je tatranka či bonbón a i tak jsem trpěla popraskanými prsty na rukou a mnoho ložisek na těle
Ve školce jsem měla extra své pití, extra své jídlo a i tak to bylo celkem k ničem.
Pamatuji si, jak mě vší silou drželi v odvaru s ovesnými vločky či máchali ruce v tabáku a i přesto zlepšení bylo minimální.
Ale o tomhle tématu teď nechci psát :)
Zaměřte se cukr a jaké množství ho v průběhu dne opravdu sníte.
Je to tak velké množství, že u vás dokáže vyvolat silnou a trvající alergickou reakci?
Já osobě sladké mám ráda. Mohla bych ho snídat, obědvat i večeřet ale tady mě v konzumaci zastaví spíše můj budoucí vzhled než ekzém :)
Ať mám sladké velmi ráda, sladké nápoje (Cola, Fanta a různé šťávy či džusy) piji opravdu výjimečně a to třeba 3x do roka, když už není zbytí.
tímto chci říci, že jestli sníte velké balení čokolády a zapijete ho 2 litry Coly nebo podobné srágory, tak se nedivte, že se osypete.
Je jasné, že takových variant je milion.. místo čokolády sníte kamion sušenek a zapijete ho třeba "100%" džusem za 20 Kč.
Cukr funguje jako ovoce.
Pokud sníte jednoho ovoce kilo, tak se zákonitě předávkujete daným ovocem a máte kopřivku jak lusk ;) Tohle sama dobře znám. V letě když jsem k dostání šťavnaté jahody na každém roku, tak se mi vždy každé léto stane, že mě ráno čeká nemilé překvapení :)
Za mě tady cukr úplně nezatracovat !!!
Protože pak se vám stane, že 14 dní až 3 neděle se držíte bez cukru a pak spořádáte "kilo cukru" a máte zhoršení ekzému hned na krku.
Určitě je zdravé, vyčistit organismus od cukrů, takže týden nesladíte kávu či čaj. Nekonzumujete sladké pochoutky a dortíky.
To je podle mě naprosto v pořádku ale bacha na extrémy :)
To je podle mě naprosto v pořádku ale bacha na extrémy :)
Žádné komentáře:
Okomentovat