Ráda bych se s Vámi podělila o recept na müsli tyčinky . Jak Víme sehnat to pravé sladké pro atopika není nikdy lehké a tak je nejjednodušší si to připravit vše sám.
Je to velice jednoduchá příprava a ještě jednodušší pečení.
Základní ingredience:
- Banány (2 ks) / rozvařené jablko bez slupky 3 ks
- Ovesné vločky (minimálně 300 g )
- Pečící papír
- Plech
- Troubu (170 stupňů/ 20 -30 minut)
Další ingredience jsou jen a jen na vaší fantazii a možnostech.
Pokud jste alergičtí na banán lze ho nahradit rozvařeným jablkem. Množství jablek je dáno jeho velikosti ale počítejte, tak o jedno více než banánu.
K ovesným vločkám můžete dosypat např. kukuřičné lupínky a další druhy musli ke snídani. Vždy je ale dobré nepřehnat množství (na 2 banány / max 350 g musli)
Jako přísady do "těsta" můžete dát borůvky, jahody a jablka. Ovoce může být čerstvé ale i sušené. Záleží na Vás.
Další přísadou můžou být oříšky a nebo různá semínka. Chuti se meze nekladou :) Vždy jen dodržte maximálně jednu hrst
Vše spolu hezky promícháte až Vám vznikne lepkavá hmota, kterou dáte na plech a hezky uhladíte. Doporučuji na plech dát pečící papír. Zkoušela jsem vymazávat ale vždy se mi to špatně pak vyndavalo.
Vrh "těsta" můžete potřít medem a nebo domácí marmeládou.
Dá se říci, že pokud si do těch tyčinek nedá něco na co jste alergičtí, tak Vám nemůže absolutně nic ublížit nebo dokonce zhoršit ekzém.
Foto pro inspiraci
ŽIVOT ATOPIKA ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat