sobota 28. března 2015

Sojové produkty




Sojové produkty ano či ne?


 Aneb kolik vlastně spořádáme mléčných produktů
Na českém trhu je sója a ostatní sojové produkty (mléko, jogurty,sýry) už několik let. Ale zákazníky a oblíbence si získává pomalu. Tento produkt spadá do oddělení zdravé výživy a také Bio sekce.
Proto stojí za to se tady o něm zmínit. Mléčné produkty v jakékoliv podobě jsou důležité pro lidské tělo.
Jak už mnoho z nás ví, kravské mléko pro ATOPIKA může být těžce snesitelné a u mnoho z nás způsobuje alergii.


Když jsem jeden večer přemýšlela, kolik toho kravské mléka a mléčných produktu spořádám, tak jsem se nestačila divit. 
To máte občasnou snídani - cereálie s mlékem, odpolední jogurt, dvě kafíčka samozřejmě s mlékem a můžeme k tomu přihodit třeba sýrovou omáčku z poctivým sýrem a smetanou. 

Neříkám, že takové kombinace jsou na denním pořádku ale během týdne tahle kombinace může nastat. Možná dokonce i když se Vy zamyslíte, dojdete k stejné myšlence.
Musím podotknout, že nikdy mi alergii na mléko zjištěna nebyla, ale pár krát jsem podezření měla. Ale nikdy nic s faktickými důkazy.
Proto teď ze svého jídelníčku částečně vyřadím produkty z kravského mléka a nahradím jej sojovými ( mléko, jogurty).



Je možné, že výsledky změny jídelníčku budu minimální. Ale nejdůležitější věc je, že pomůžete svému tělu, odlehčíte mu a to pro tělo, které je zatíženo atopickými ekzém potřebuje.

2 komentáře:

  1. Mně sójové věci chutnají, teď jsem si začala kupovat pitíčka od Alpro :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám sem email, který mi zaslala slečna/paní Jana Šestáková

    Se svolením autorky stránek chci jen upozornit na to, že není sója jako sója. Nenarážím tím na problematiku GMO, i když ta je také důležitá, ale spíše na skutečnost, že nefermentované sójové produkty nejsou pro tělo úplně nejvhodnější kvůli obsahu antinutričních látek. Fermentací se však rozloží a pro tělo jsou daleko vhodnější. Fermentované potraviny jsou obecně zdravější, příkladem je třeba kysané zelí, které má daleko více vitamínu C než v syrové formě, respektive je tento vitamin pro tělo více dostupný, vstřebatelnější apod.

    Jak jsem se před pár dny dověděla, s fermentovanými potravinami mají problémy lidé s histaminovou intolerancí, jinak jsou podle mě velmi prospěšné dostupností výživných látek, stravitelností a přirozným osídlováním střeva přátelskou mikroflórou, která je zase nezbytná pro imunitní systém (jistě jste již zaznamenali pojem "mikrobiom").
    O sóji a jejích produktech má krásný článek Mgr. Margit Slimáková, která se dlouhou dobu zabývá zdravým stravováním a životním stylem. http://www.margit.cz/soja-prospiva-skodi/

    OdpovědětVymazat

Alergie Ekzém Pravdivá recenze krém mast Promazávání Recenze Zinková mast Bylinná mast Jaro Kokosový olej Suchá kůže Suchá pleť Alergický trojúhelník Indulona Relax Vazelína ovesné vločky Konopný olej Konopí Koupelna Léto Návody Oleje Sladkosti Zima pokožka Kožní Lékař Mléko O mně Podzim Zinek koupení léčivé oleje pleť Aloe Vera Aplikace Drbání Dětský pudr HandMade Komplexy Moře Mrtvé moře Obklady Počasí Sůl z mrtvého moře Zdravá strava Zelenina alergenní test bez chemie bylinný krém opalovací krém opalovací krémy opalovací olej pitný režim tělové mléko voda Černý Čaj Škrábání Alergenní potraviny Aloe Astma Bolavá pokožka Bolest Calcium Dovolená Dýňový olej Heřmánek Konopná vazelína Kordikoidy Krém na ruce Lék Lékárna Mandlový olej Mořská sůl Ocet Olej Olivový olej Ovesná mouka Ovesné mléko Ovoce Parabeny Pleťový krém Pro zdraví První pomoc Rady Rakytníkový olej Recept Solná jeskyně Spánek Vitamín Vitamíny Vápník Víceúčelový krém antialergenní bavlna bez parabenu bylina bylinka cena cukr dětský olej hydratace infekce koupel mráz opalovací oleje příroda sprchové mýdlo stres sádlo Alergickýtrojúhelník Babí léto Bahno Balea Banán Basic 90 Bavlněné rukavice Bez lepku Březová voda Calciová mast Celozrnná Citlivá pleť DM Drnka Drogerie Excipial Genetika Homeopatie Hormony. Zamyšlení Hory Hořčík Indie Jablka Kalciová mast Karlovarský krém Karlovy vary Kortikoidy Kočka Lepek Levandule Linkangshuang Lotion Ložnice Madder Made in china Madeinchina Madeinczechrepublic Mandle Med Mouka Máslo Mátový čaj Obličej Omega 3 Oči Peeling Pes Potravinové doplňky Pozitivní přístup Pravidla Psychika Puchýře Pudr Péče o vlasy Rýma Rýžové mléko Slunce Sudocrém Sérum Sérum Aloe Vera Sója Tipy Topení Typ Typy Upozornění Urea Vlasy Vyrážka Vánoce Výroba Xyzal Zirtec Zvířata alkohol balzám bambucké máslo bez alkoholu chia czech republic deodorant doma doplňky stravy drogérie horká voda imunita imunitní systém konopná semínka konzervanty koupání křeček kůže léčitelé maso materiál meeting mágové mýdlo nateklý ekzém odpočinek podrážděná kůže podvod podvodníci puchýřky přírodní léčba roční období ryby seminář semínka smile sprcha strava suchá metoda svíčky test uklidnění vana vločky vodnatý ekzém vzduch výživa výživný začervenalá kůže značka červená indulona čistící prostředky čokoláda šampón škodlivé látky životní styl

Zeptejte se co Vás zajímá

Název

E-mail *

Vzkaz *