středa 24. února 2016

článek k zamyšlení KORTIKOIDY





Než se pustíte dočtení toho to článku, berte na vědomí, že to jsou mé zkušenost a čistě můj názor. Je naprosto přirozené, že se najdou lidé, kteří se mnou můj názor sdílet nebudou. Proto pokud máte odlišný názor než já, vždycky pod jakýkoliv článek najdete sekci KOMENTÁŘE, kde můžete napsat svůj názor, ať je jakýkoliv.


Jako první je potřeba si ustálit fakta o Kortikoidech.


Kortikoidy neboli Kortikosteroidy obsahují HORMONY

Kortikoidy nejsou lék, jen jsou protizánětlivé, Anti alergenní a pomáhají zastavit svědění. 

Kortikoidy by měli být předepisovány jen v AKUTNÍ STAVU ekzému. Akutním stavem se myslí, že je kůže jasně a viditelně postižená. Kortikoidy bych nepoužívala v případě, že ekzém mám rozlezlí jen na rukou či nohou, tedy v nějakém malém množství. 

Nezapomínejte, že zhoršení ekzém opravdu velmi zatěžuje vaše celé tělo. Kůže nemůže dostatečně dýchat a tak celé tělo musí pracovat o 100% více než normálně.

Proto je opravdu dobré, zvážit použiji Kortikoidy a ulevím tak celému tělu, nebo trpět dál a zatěžovat celé své tělo.
Tohle už je na každém z nás a na našem rozhodnutí !


U Kortikoidů je NEJDŮLEŽITĚJŠÍ jejich POUŽÍVÁNÍ. Je opravdu potřeba dodržovat přesné množství a dobu co vám předepsal lékař!!!!
Pokud máte pocit, že váš lékař vám předepsal moc silné kortikoidy, řekněte si o slabší. Pokud nesouhlasíte s daným používání, diskutujte o tom, nebo si dávky snižte sami.


Je to vaše tělo ne někoho jiného!!!


Když Kortikoidy budete používat ČASTO a ve VELKÉ MNOŽSTVÍ, vaše kůže si na ně zvykne a už ztrácejí svojí účinnost. Vždy je dobré kortikoidy používám současně s jinou mastí, která má léčivé účinky na ekzém. Nejznámější je zinková či konopná mast, obě tyto masti mají opravdu léčivé účinky a  pomohou vaší kůži k uzdravení. 

Samozřejmě nemůžete čekat zázrak, že do dvou dnů máte pokoj, když se namažete zinkovou mast. Chce to trpělivost a každá léčba si jí žádá !!


Kortikoidy a jejich nežádoucí či vedlejší účinky, popravdě? 

Je jich pěkná halda při dlouhodobém používání !!!

1. Ztenčování kůže 
2. Ztráta pigmentu
3. Praskání kůže - tvorba tmavě fialových prasklin = Strie
4. Pomalé hojení ran


Při krátkodobém používá a pod dohledem lékaře, by se u vás neměli zaznamenat žádné vedlejší účinky. 


Kortikoidy patří do vynálezů moderní medicíny. Proto nedokážu říct, zda jsou vhodné pro děti či miminka, to musí posoudit lékař.

Když jsem byla já malé dítě, tak jsem trpěla těžkou formou ekzému. Žádný lékař si nevěděl rady a tak na mě zkoušeli všechny možné babské rady. Máčeli mě ve vločkách a tabáku, oblečení mi prali v octu, ale vše pomohlo až z dlouhodobého používání. 


Kdyby lékaři mohli před 20 lety předepsat na těžkou formu ekzému kortikoidy, určitě by moje maminka řekla ANO.  Protože zhoršení ekzém není hrozný jen pro člověka, který ho má, ale i pro celou jeho rodinu. U nás v rodině nikdo Atopickým ekzémem netrpěli a vše bylo pro rodinu nové a neznáme. 

Já sama si z dětství pamatuji, jak jsem neměla ráda, když jsme se ve školce drželi za ruce. Protože pokaždé když někdo chytil mojí ruku, tak se hned ptal co to je a zda to bude mít taky, když mě bude držet. 

Takových příhod a nepříjemných situaci zažije člověk za celý svůj život spousty, často na některé z nich zapomene ale pořád jsou v nás.

 Ale jestli díky kortikoidů dnešní děti nebo dospělí zažijí méně situací, kdy se jich bude někdo štítit dotknout a uvidíme méně soucitných obličejů, tak to za to stojí. 

Ať s kortikoidy anebo bez nich, dokonalou pleť my mít nikdy nebudeme. 


Je dobré vědět, že tu kortikoidy jsou a v případě nouze se dají použit a víte, že pomohou. Ale nejlepší je těmto stavům přecházet!!!





ŽIVOT ATOPIKA ♥ 




1 komentář:

  1. krasne receno taky tim trpim a tez pouzivam kortikoidy ano je to svinctvo ale zase pomahaji a podle me je lepsi je uzivat v malem mnozstvim stim ze se ekzem zlepsi nez trpet a slyset veci jako napriklad s tim ze se nas nekdo stiti

    OdpovědětVymazat

Alergie Ekzém Pravdivá recenze krém mast Promazávání Recenze Zinková mast Bylinná mast Jaro Kokosový olej Suchá kůže Suchá pleť Alergický trojúhelník Indulona Relax Vazelína ovesné vločky Konopný olej Konopí Koupelna Léto Návody Oleje Sladkosti Zima pokožka Kožní Lékař Mléko O mně Podzim Zinek koupení léčivé oleje pleť Aloe Vera Aplikace Drbání Dětský pudr HandMade Komplexy Moře Mrtvé moře Obklady Počasí Sůl z mrtvého moře Zdravá strava Zelenina alergenní test bez chemie bylinný krém opalovací krém opalovací krémy opalovací olej pitný režim tělové mléko voda Černý Čaj Škrábání Alergenní potraviny Aloe Astma Bolavá pokožka Bolest Calcium Dovolená Dýňový olej Heřmánek Konopná vazelína Kordikoidy Krém na ruce Lék Lékárna Mandlový olej Mořská sůl Ocet Olej Olivový olej Ovesná mouka Ovesné mléko Ovoce Parabeny Pleťový krém Pro zdraví První pomoc Rady Rakytníkový olej Recept Solná jeskyně Spánek Vitamín Vitamíny Vápník Víceúčelový krém antialergenní bavlna bez parabenu bylina bylinka cena cukr dětský olej hydratace infekce koupel mráz opalovací oleje příroda sprchové mýdlo stres sádlo Alergickýtrojúhelník Babí léto Bahno Balea Banán Basic 90 Bavlněné rukavice Bez lepku Březová voda Calciová mast Celozrnná Citlivá pleť DM Drnka Drogerie Excipial Genetika Homeopatie Hormony. Zamyšlení Hory Hořčík Indie Jablka Kalciová mast Karlovarský krém Karlovy vary Kortikoidy Kočka Lepek Levandule Linkangshuang Lotion Ložnice Madder Made in china Madeinchina Madeinczechrepublic Mandle Med Mouka Máslo Mátový čaj Obličej Omega 3 Oči Peeling Pes Potravinové doplňky Pozitivní přístup Pravidla Psychika Puchýře Pudr Péče o vlasy Rýma Rýžové mléko Slunce Sudocrém Sérum Sérum Aloe Vera Sója Tipy Topení Typ Typy Upozornění Urea Vlasy Vyrážka Vánoce Výroba Xyzal Zirtec Zvířata alkohol balzám bambucké máslo bez alkoholu chia czech republic deodorant doma doplňky stravy drogérie horká voda imunita imunitní systém konopná semínka konzervanty koupání křeček kůže léčitelé maso materiál meeting mágové mýdlo nateklý ekzém odpočinek podrážděná kůže podvod podvodníci puchýřky přírodní léčba roční období ryby seminář semínka smile sprcha strava suchá metoda svíčky test uklidnění vana vločky vodnatý ekzém vzduch výživa výživný začervenalá kůže značka červená indulona čistící prostředky čokoláda šampón škodlivé látky životní styl

Zeptejte se co Vás zajímá

Název

E-mail *

Vzkaz *